Foto: Marieke Hadad Fotografie   

Over Nicole

 

Ik ben Nicole de Haan, werkzaam als diëtist in Heemstede, waar ik al ruim 18 jaar woon. Ik werk nu met name freelance als dietist en als interimmanager in de private zorg. De focus ligt hierbij op leefstijlcoaching en gewichtsverlies met of zonder hulpmiddelen zoals de Allurion maagballon en Saxenda (liraglutide). 

Wat typeert mij als diëtist? Ik zoek bij mijn cliënten naar wat hen beweegt en ga vanuit daar verder werken. Strenge regels passen niet bij mij en ik geloof ook niet dat dat werkt. Liever zoek ik samen naar wat wél gaat lukken en bouw verder op behaalde succesjes. Dat betekent overigens wel dat mijn cliënten een actieve rol hebben in het proces.

Ik houd van lekker eten en vind het belangrijk dat de mensen die ik begeleid ook kunnen blijven genieten. Binnen de beperkingen die soms nodig zijn, zoek ik dus vooral naar de mogelijkheden! Een favoriet gerecht anders klaarmaken of met net andere producten werken. Want soms heb je alleen even het beginnetje nodig om daarna zelf verder te kunnen.

Van mijn hand is het boek Handboek Zwangerschaspdiabetes. Een praktische gids voor zwangere vrouwen die (een hoog risico op) zwangerschapsdiabetes hebben. Het is te koop via Bol.com.