Vertrouw de kou

Het is vrijdagmorgen, half april. Het is mijn vrije dag en tijd voor mijn wekelijkse dip. In weer en wind - nat en koud word je toch - lopen de zee in. Met watertemperaturen die tot 3 graden kunnen zakken.


Noten

Richtlijnen Gezonde Voeding: 15 gram rauwe, ongezouten noten per dag. Hoe doe je dat?


Lust ik niet

Kinderen die niets lusten, een punthoofd krijg je ervan als ouder. Hoe komt het dat ze wel allemaal houden van snoep en pasta, maar hun neus optrekken voor een bordje broccoli?


Ode aan soep!

Wat stilt de honger als geen ander, is makkelijk te maken en helpt je om meer dan voldoende groenten binnen te krijgen? Juist: soep.


Sport, love it, hate it, do it

Het is januari en ik wil wedden dat je je hebt voorgenomen om meer te gaan sporten dit jaar. Ikzelf ook! Niet zozeer langer, maar wel vaker. En minder zitten, want dat is nog erger dan te weinig sporten.


Sapje erbij?

Sap: nog zo'n zondebok van de afgelopen mediahype. Had je net een slowjuicer gekocht, blijkt het net zo slecht te zijn als cola!


Of je worst lust

Het onderwerp voeding stond hevig in de belangstelling de afgelopen weken. Met name sap en vlees moesten het ontgelden. De nuance was vaak ver te zoeken. Mogen we nog vlees eten?


Geboren: Handboek zwangerschapsdiabetes

Na anderhalf jaar uitzoekwerk, schrijven, redigeren en opmaken is Handboek Zwangerschapsdiabetes verschenen. Waarom was dit boek er nog niet, vraag ik me af.


Hoera het is herfst!

Wat eten we nu het kouder wordt? Herfstgroenten natuurlijk! Tips voor variatie en gezonde stamppot.

Proost! Nemen we er nog een?

Regelmatig krijg ik vragen als: kan ik beter bier of wijn drinken? Voor je lichaam maakt dat weinig uit. Geef je lever liever een paar dagen per week vrij!


Nuance is "the new black"

Pardon? Ik leg het graag uit.


Koolhydraat-arm moet wel leuk blijven

Een dagje minder koolhydraten is prima voor iedereen. Met recept!